Какво представлява хартията със семена?

Хартията със семена е биоразградима еко-хартия, която се изработва от вторични суровини (не се използват нови дървета за тази хартия!) и вградени семена. Когато се посади в саксия с пръст или в градина, тя се разгражда, а семената покълват. Единственото, което оставя след нея са полски цветя, подправки или дори зеленчуци и никакви отпадъци!

От този екологичен и оригинален продукт могат да бъдат изработени много маркетингови материали – от покани, картички, разделители, през хартиени монетки до подаръчета на събития и много други. Те могат да бъдат направени както изцяло от хартията със семена, така и да се комбинира формичка от нея с нормална хартия.

Ето и всичко нужно, за да я посадите:

  • Саксия/градина
  • Почва
  • Хартия със семена
  • Вода
  • Слънчева светлина и топлина

Стъпка 1 Подгответе саксията

Напълнете 2/3 от саксията с пръст, натиснете леко и ако е нужно добавете още малко. Добре е да бъде пълна, но не и натъпкана. Хартията може да бъде посадена както на закрито, така и на открито, така че изберете според климатичните условия по време на посаждане /не препоръчваме да засаждате навън докато е прекалено студено или пък много топло/.

Стъпка 2 Посадете хартията

Вземете хартията със семена и я постaвете върху пръстта. Покрийте я с допълнителен тънък пласт пръст и леко натиснете.

Стъпка 3 Поливайте редовно

След като посадите хартията в саксията ви, я поддържайте равномерно влажна. През първите 10 дни дръжте хартията влажна по всяко време. Водата е необходима за процеса на покълване.

Стъпка 4 Грижи след покълването

След като семената покълнат, продължете да поддържате хартията влажна, но внимавайте да не е прекалено количеството вода. Когато растенията укрепнат, поливайте според нуждите. Ето как изглежда саксията след засаждането на поздравителна картичка:

Стъпка 5 Насладете се на цветята

След като цветята (или подправките, или зеленчуците) започнат да цъфтят, насладете им се в саксията или ги поставете в декоративна ваза.

Още от нашия блог...

10 празнични предложения, от които поникват цветя

2021 г. е към своя край и е време компаниите да помислят за своите корпоративни коледни подаръци. Ако искате да споделите позитивно, оригинално и екологично послание с последващата радост от посаждането на цветя или подправки, разгледайте нашите предложения за коледни

Още »

Да посадиш молив?

Да приемем екологично-съобразен и устойчив начин на живот е начина да опазим нашата планета. Иновативен и екологичен дървен молив, от който поникват цветя, е в пълен синхрон с идеята за устойчивост. Точно така, вече не е необходимо да изхвърляте молива

Още »


искате ли оригинална кампания?

нека обсъдим как да ви бъдем полезни